Два испански Юрофайтер-а са били вдигнати днес по тревога срещу нарушители

...
Два испански Юрофайтер-а са били вдигнати днес по тревога срещу нарушители
Коментари Харесай

Нарушено е въздушното пространство на България, испанските изтребители гонят два чужди самолета

Два испански Юрофайтер-а са били вдигнати през днешния ден по паника против извършители на въздушното ни пространство.

Новината оповестиха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и испанският пълководец Хесус Саласар. 

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море. Испанците не са съумели да ги разпознават, защото са се отдръпнали бързо, съобщи " ".

Двамата извършители не са разпознати, само че са влетели източно над Черно море.

Испанските изтребители не са съумели да осъществят образен контакт с тях, когато са пристигнали на място, тъй като те към този момент са се били изтеглили.

" Имаше въздушна интензивност на границата на нашета виновна зона – в източната й част. Времето бе мъгливо и нашата двойка изтребители /МиГ-29/ не можа да излети – излетяха испанските ", изясни началникът та защитата адмирал. Ефтимов, представен от Марица.

От през днешния ден взаимно испанските и българските Военновъздушни сили охраняват въздушното ни пространство.

Два изтребителя Юрофайтер и два МиГ-29 бяха сертифицирани на гала в авиобазата край Пловдив. Те ще извършват задания по защитата на въздушните ни граници до 31 март. След това се чака да дойдат бойни самолети от Нидерландия. Командващият Военновъздушни сили ген. Димитър Петров съобщи, че ще създадат всичко допустимо да бъде употребен оптимално ресурсът на нашите МиГ-ове, до момента в който дойдат закупените от Съединени американски щати F-16. " Необходимо е да бъдат обезпечени средства за аварийни елементи на нашите изтребители, с цел да могат да извършват своите задания ", изясни ген. Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР